Wydział
Wydział Inżynierii Produkcji i Logistyki
Stopień
licencjackie
Język
pl
Czas trwania
6 sem
Klasyfikacja ISCED
wkrótce
Osoby z pasją do nauk o zdrowiu, technologii żywności, dietetyki, wpływu diety na kondycję organizmu oraz aspektów jakości i bezpieczeństwa produkcji żywności będą doskonałymi kandydatami na ten kierunek studiów. Absolwenci wyróżniają się zaawansowaną wiedzą w dziedzinach takich jak nauki o zdrowiu, technologia żywności, żywienie, a także nauki techniczne, społeczne i ekonomiczne. Są oni gotowi do podjęcia pracy w różnorodnych dziedzinach, począwszy od dietetyki i doradztwa żywieniowego, a skończywszy na specjalizacjach dotyczących produkcji żywności, jej jakości i bezpieczeństwa.
Program studiów obejmuje zdobywanie umiejętności i wiedzy z takich obszarów, jak:
Kierunek ten oferuje praktyczną wiedzę z zakresu dietetyki, doradztwa żywieniowego i promocji zdrowego odżywiania. Absolwenci posiadają także umiejętności w dziedzinach psychologii, ekonomii, farmakoterapii, suplementacji, organizacji żywienia zbiorowego oraz fitoterapii.
Specjalność ta koncentruje się na aspektach związanych z produkcją żywności, w tym na bezpieczeństwie i jakości produktów spożywczych. Absolwenci są przygotowani do pracy w obszarach kontroli jakości, przetwórstwa oraz w laboratoriach analizujących żywność.
Nazwa dyscypliny | Udział procentowy | Wiodąca |
---|---|---|
wkrótce | wkrótce | wkrótce |
Rok | Tura rekrutacji | Próg | Kandydaci | Limit przyjęć | Przyjęci |
---|---|---|---|---|---|
2023 | 1 | 56 | brak danych | brak danych | brak danych |
Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte
Uniwersytet Morski w Gdyni
Politechnika Morska w Szczecinie
Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej
Uniwersytet Pomorski w Słupsku
Akademia Sztuki Wojennej
Uniwersytet Bielsko-Bialski
Kliknij i napisz do nas