Wydział
Wydział Technologii Żywności
Stopień
inżynierskie
Język
pl
Czas trwania
7 sem
Klasyfikacja ISCED
wkrótce
W trakcie studiów uczestnicy zdobywają umiejętności, takie jak projektowanie produktów wraz z ich procesami technologicznymi i produkcyjnymi, ocenę przydatności technologicznej surowców, a także przetwarzanie, utrwalanie i przechowywanie żywności. Ukończenie studiów pozwala absolwentom na efektywne zarządzanie procesem technologicznym, kładąc nacisk na utrzymanie wysokiej jakości produktów przy wykorzystaniu najnowocześniejszych technologii.
Absolwenci tego kierunku mogą znaleźć zatrudnienie w szerokim spektrum miejsc, w tym w:
Nazwa dyscypliny | Udział procentowy | Wiodąca |
---|---|---|
wkrótce | wkrótce | wkrótce |
Rok | Tura rekrutacji | Próg | Kandydaci | Limit przyjęć | Przyjęci |
---|---|---|---|---|---|
2016 | 1 | 46.2 | brak danych | brak danych | brak danych |
2016 | 2 | 61.6 | brak danych | brak danych | brak danych |
2016 | 3 | 57.4 | brak danych | brak danych | brak danych |
2016 | 4 | 58.8 | brak danych | brak danych | brak danych |
2017 | 1 | 46.2 | brak danych | brak danych | brak danych |
2017 | 2 | 56 | brak danych | brak danych | brak danych |
2018 | 1 | 40.6 | brak danych | brak danych | brak danych |
2018 | 2 | 51.8 | brak danych | brak danych | brak danych |
2018 | 3 | 46.2 | brak danych | brak danych | brak danych |
2018 | 4 | 57.4 | brak danych | brak danych | brak danych |
2019 | 1 | 40 | brak danych | brak danych | brak danych |
2019 | 2 | 23.8 | brak danych | brak danych | brak danych |
2019 | 3 | 35 | brak danych | brak danych | brak danych |
2021 | 1 | 23.1 | brak danych | brak danych | brak danych |
2021 | 2 | 21.7 | brak danych | brak danych | brak danych |
2021 | 3 | 21.7 | brak danych | brak danych | brak danych |
2022 | 1 | 21 | brak danych | brak danych | brak danych |
2022 | 2 | 21 | brak danych | brak danych | brak danych |
2022 | 3 | 21 | brak danych | brak danych | brak danych |
2023 | 1 | 30 | brak danych | brak danych | brak danych |
2023 | 2 | 25.9 | brak danych | brak danych | brak danych |
Kliknij i napisz do nas