Wydział
Wydział Nauk O Żywności i Biotechnologii
Stopień
inżynierskie
Język
pl
Czas trwania
7 sem
Klasyfikacja ISCED
wkrótce
Biotechnologia oferuje możliwość zdobycia interdyscyplinarnej wiedzy z nauk przyrodniczych, z naciskiem na technologie i nowoczesne metody biologii eksperymentalnej.
Studenci biotechnologii I stopnia zdobywają wiedzę na temat metod i narzędzi stosowanych do rozwiązywania problemów w zakresie biotechnologii.
Program studiów obejmuje:
Kierunek obejmuje również:
Studenci uczestniczą w licznych zajęciach w doskonale wyposażonych pracowniach oraz biorą udział w programie praktyk i staży zawodowych, zarówno krajowych, jak i zagranicznych, co przygotowuje ich do wejścia na rynek pracy. Absolwenci studiów I stopnia są przygotowani do kontynuowania nauki na studiach magisterskich.
Absolwent posiada wiedzę z zakresu biotechnologii stosowanej w przemyśle spożywczym, chemicznym, farmaceutycznym i kosmetycznym, ochronie zdrowia i środowiska. Zdobywa umiejętność projektowania bioprocesów i bioproduktów.
Absolwent może znaleźć pracę w:
Uzyskana wiedza ułatwia także założenie własnej firmy biotechnologicznej.
Nazwa dyscypliny | Udział procentowy | Wiodąca |
---|---|---|
wkrótce | wkrótce | wkrótce |
Rok | Tura rekrutacji | Próg | Kandydaci | Limit przyjęć | Przyjęci |
---|---|---|---|---|---|
2021 | 1 | 105 | brak danych | brak danych | brak danych |
2022 | 1 | 132.2 | brak danych | brak danych | brak danych |
2023 | 1 | 176.9 | brak danych | brak danych | brak danych |
Kliknij i napisz do nas