Wydział
Wydział Nauk O Zwierzętach i Biogospodarki
Stopień
inżynierskie
Język
pl
Czas trwania
7 sem
Klasyfikacja ISCED
wkrótce
Dostęp do wysokiej jakości i bezpiecznej żywności jest kluczowy dla zdrowia i życia. Kierunek bezpieczeństwo i certyfikacja żywności pozwala studentom zdobyć szeroką wiedzę i umiejętności w zakresie identyfikacji, monitorowania i eliminacji zagrożeń na różnych etapach produkcji żywności.
Studia obejmują:
Studenci uczą się zasad budowania, wdrażania i doskonalenia systemów zarządzania jakością w branży spożywczej. Poznają przepisy prawa żywnościowego, procesy technologiczne oraz nowoczesne metody utrwalania, pakowania, przechowywania i dystrybucji żywności.
Absolwent kierunku posiada interdyscyplinarną wiedzę niezbędną do rozumienia procesów związanych z bezpieczeństwem i jakością żywności. Zna:
Absolwent potrafi:
Absolwent może pracować jako ekspert ds. kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności na każdym etapie produkcji. Możliwe miejsca pracy to:
Nazwa dyscypliny | Udział procentowy | Wiodąca |
---|---|---|
wkrótce | wkrótce | wkrótce |
Rok | Tura rekrutacji | Próg | Kandydaci | Limit przyjęć | Przyjęci |
---|---|---|---|---|---|
2021 | 1 | 116.6 | brak danych | brak danych | brak danych |
Kliknij i napisz do nas