Wydział
Wydział Biotechnologii i Nauk O Żywności
Stopień
licencjackie
Język
pl
Czas trwania
6 sem
Klasyfikacja ISCED
wkrótce
Absolwent kierunku biotechnologia posiada dogłębną wiedzę z zakresu biochemii, mikrobiologii, enzymologii, biotransformacji, biologii molekularnej oraz inżynierii genetycznej. Potrafi izolować, selekcjonować oraz genetycznie modyfikować drobnoustroje w celu optymalizacji procesów biotechnologicznych oraz produkcji i oczyszczania bioproduktów. Zna nowoczesne metody analityczne i techniki in vitro stosowane w hodowlach komórek, tkanek roślinnych i zwierzęcych.
Absolwent kierunku biotechnologia jest przygotowany do podjęcia pracy w:
Nazwa dyscypliny | Udział procentowy | Wiodąca |
---|---|---|
wkrótce | wkrótce | wkrótce |
Rok | Tura rekrutacji | Próg | Kandydaci | Limit przyjęć | Przyjęci |
---|---|---|---|---|---|
2021 | 1 | 300 | brak danych | brak danych | brak danych |
2022 | 1 | 192.4 | brak danych | brak danych | brak danych |
Kliknij i napisz do nas