Wydział
Wydział Biotechnologii i Nauk O Żywności
Stopień
licencjackie
Język
pl
Czas trwania
6 sem
Klasyfikacja ISCED
wkrótce
Studiując na kierunku Zarządzanie jakością i analiza żywności, zdobywasz szeroką wiedzę z zakresu kształtowania jakości surowców roślinnych i zwierzęcych oraz analizy produktów żywnościowych. Absolwenci tego kierunku rozumieją biologiczne i fizykochemiczne zjawiska zachodzące podczas produkcji żywności oraz znają zasady procesów jednostkowych w technologiach produkcji żywności. Potrafią dobierać i stosować różne techniki analizy żywności w ocenie właściwości i jakości surowców, produktów oraz materiałów pomocniczych używanych w przemyśle spożywczym. Dodatkowo, absolwenci posiadają umiejętność systemowego zarządzania jakością i bezpieczeństwem w łańcuchu produkcyjnym żywności.
I rok
II rok
III rok
IV rok
W trakcie studiów realizowane są również przedmioty z zakresu nauk humanistycznych, języków obcych oraz wychowania fizycznego.
Absolwent kierunku może znaleźć zatrudnienie w:
Nazwa dyscypliny | Udział procentowy | Wiodąca |
---|---|---|
wkrótce | wkrótce | wkrótce |
Rok | Tura rekrutacji | Próg | Kandydaci | Limit przyjęć | Przyjęci |
---|---|---|---|---|---|
2021 | 1 | 160.4 | brak danych | brak danych | brak danych |
2022 | 1 | 201 | brak danych | brak danych | brak danych |
2023 | 1 | 176 | brak danych | brak danych | brak danych |
Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte
Uniwersytet Morski w Gdyni
Politechnika Morska w Szczecinie
Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej
Uniwersytet Pomorski w Słupsku
Akademia Sztuki Wojennej
Uniwersytet Bielsko-Bialski
Kliknij i napisz do nas