Wydział
Wydział Technologii Żywności
Stopień
inżynierskie
Język
pl
Czas trwania
7 sem
Klasyfikacja ISCED
wkrótce
Absolwent posiada wiedzę na temat problemów i wyzwań związanych z nowoczesnym przetwórstwem żywności oraz racjonalnym żywieniem człowieka, w tym produkcją potraw bezpiecznych dla konsumenta. Rozumie wpływ przemian biochemicznych, chemicznych i fizycznych na przydatność technologiczną surowców oraz wartość odżywczą gotowych potraw. Zna wpływ procesów technologicznych, metod utrwalania oraz warunków dystrybucji i przechowywania na jakość, bezpieczeństwo, wartość odżywczą oraz zawartość składników nieodżywczych o właściwościach prozdrowotnych.
Absolwent kierunku potrafi:
Po ukończeniu studiów absolwent jest przygotowany do:
Absolwent jest przygotowany do pracy w:
Nazwa dyscypliny | Udział procentowy | Wiodąca |
---|---|---|
wkrótce | wkrótce | wkrótce |
Rok | Tura rekrutacji | Próg | Kandydaci | Limit przyjęć | Przyjęci |
---|---|---|---|---|---|
2023 | 1 | 28.44 | brak danych | 30 | 29 |
Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte
Uniwersytet Morski w Gdyni
Politechnika Morska w Szczecinie
Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej
Uniwersytet Pomorski w Słupsku
Akademia Sztuki Wojennej
Uniwersytet Bielsko-Bialski
Kliknij i napisz do nas