Wydział
Wydział Nauki O Żywności
Stopień
licencjackie
Język
pl
Czas trwania
6 sem
Klasyfikacja ISCED
wkrótce
Po ukończeniu tego kierunku staniesz się ekspertem w dziedzinach bezpieczeństwa żywności, jej jakości, pochodzenia oraz przydatności konsumpcyjnej. Podczas studiów dowiesz się m.in., jakie wymogi stawiane są żywności ekologicznej, tradycyjnej oraz tzw. nowej żywności. Nauczysz się, jak produkować żywność zgodnie z wymogami prawa, międzynarodowych systemów zarządzania jakością w łańcuchu żywnościowym oraz różnych systemów certyfikacyjnych.
Przygotujemy Cię do zawodu podczas licznych zajęć praktycznych, laboratoryjnych i terenowych, prowadzonych przez wysokiej klasy kadrę akademicką Wydziału Nauki o Żywności, a także wybitnych praktyków i ekspertów.
Po ukończeniu bezpieczeństwa i certyfikacji żywności możesz pracować jako:
Nazwa dyscypliny | Udział procentowy | Wiodąca |
---|---|---|
wkrótce | wkrótce | wkrótce |
Rok | Tura rekrutacji | Próg | Kandydaci | Limit przyjęć | Przyjęci |
---|---|---|---|---|---|
2022 | 1 | 155 | brak danych | 24 | 5 |
2023 | 1 | 150 | brak danych | 24 | 13 |
Kliknij i napisz do nas