Wydział
Wydział Zdrowia Publicznego w Bytomiu
Stopień
licencjackie
Język
pl
Czas trwania
6 sem
Klasyfikacja ISCED
wkrótce
Nasza Uczelnia wprowadza kierunek Dietetyka, który odpowiada na rosnące zapotrzebowanie rynku oraz zwiększone zainteresowanie studiami w tej dziedzinie. Program kładzie duży nacisk na zajęcia praktyczne, przygotowując studentów do pracy w różnych środowiskach zawodowych, w tym w szpitalach, przychodniach, restauracjach, klubach fitness, sanatoriach oraz w przedsiębiorstwach związanych z produkcją i dystrybucją zdrowej żywności.
Absolwenci mogą liczyć na zatrudnienie w:
Absolwenci, dzięki interdyscyplinarnemu podejściu, będą przygotowani do współpracy z organizacjami promującymi zdrowie i mogą rozpocząć własną działalność w zakresie dietetyki i zdrowego żywienia.
Program studiów zawiera przedmioty z zakresu medycyny, w tym:
Nazwa dyscypliny | Udział procentowy | Wiodąca |
---|---|---|
wkrótce | wkrótce | wkrótce |
Rok | Tura rekrutacji | Próg | Kandydaci | Limit przyjęć | Przyjęci |
---|---|---|---|---|---|
2017 | 1 | 39 | brak danych | brak danych | brak danych |
2018 | 1 | 30 | brak danych | brak danych | brak danych |
2019 | 1 | 30 | brak danych | 60 | brak danych |
2020 | 1 | 44 | brak danych | 168 | brak danych |
2021 | 1 | 38 | brak danych | 168 | brak danych |
2022 | 1 | 40 | brak danych | 168 | brak danych |
2023 | 1 | 35 | brak danych | brak danych | brak danych |
Uniwersytet Pomorski w Słupsku
Akademia Wychowania Fizycznego im. Eugeniusza Piaseckiego w Poznaniu
Gdański Uniwersytet Medyczny
Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II
Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
Kliknij i napisz do nas