Wydział
Wydział Medyczny i Nauk o Zdrowiu
Stopień
licencjackie
Język
pl
Czas trwania
6 sem
Klasyfikacja ISCED
wkrótce
Absolwenci Dietetyki posiadają umiejętności pozwalające na pracę w różnych miejscach, w tym:
Studenci Dietetyki nabywają wiedzę i umiejętności w obszarach:
Program studiów zapewnia naukę o zasadach prawidłowego żywienia osób zdrowych i chorych, postępowaniu dietetycznym przy różnych schorzeniach, takich jak choroby metaboliczne, sercowo-naczyniowe, pokarmowe, zaburzenia odżywiania, osteoporoza, anemia, alergie pokarmowe, wspomaganie żywieniowe w chorobach autoimmunologicznych, nowotworowych, psychicznych oraz neurodegeneracyjnych. Absolwenci będą przygotowani do prowadzenia badań w dziedzinie żywności i żywienia, kontroli jakości produktów spożywczych oraz ich produkcji. Program studiów obejmuje również wiedzę z zakresu psychologii, marketingu, prawa żywnościowego oraz ekonomiki w ochronie zdrowia.
Nazwa dyscypliny | Udział procentowy | Wiodąca |
---|---|---|
wkrótce | wkrótce | wkrótce |
Rok | Tura rekrutacji | Próg | Kandydaci | Limit przyjęć | Przyjęci |
---|---|---|---|---|---|
2021 | 1 | 7.6 | brak danych | brak danych | brak danych |
Uniwersytet Pomorski w Słupsku
Akademia Wychowania Fizycznego im. Eugeniusza Piaseckiego w Poznaniu
Gdański Uniwersytet Medyczny
Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II
Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
Kliknij i napisz do nas