Wydział
Wydział Nauk O Zdrowiu
Stopień
licencjackie
Język
pl
Czas trwania
6 sem
Klasyfikacja ISCED
wkrótce
Opis kierunku
Zawód dietetyka jest obecnie niezwykle cenny, odgrywając istotną rolę wsparcia zarówno dla osób zdrowych, jak i tych potrzebujących opieki dietetycznej. Studia na kierunku dietetyka oferują gruntowne przygotowanie w obszarach żywienia i żywienia klinicznego, a także umożliwiają zdobycie wiedzy o korzyściach płynących z właściwego odżywiania. Absolwenci mają możliwość rozwijania kariery w ośrodkach zdrowia, takich jak szpitale czy przychodnie, jak również prowadzenia indywidualnej działalności dietetycznej.
Możliwości zawodowe po studiach
Absolwenci kierunku dietetyka mogą pomagać ludziom w zachowaniu zdrowego stylu życia oraz w walce z różnorodnymi chorobami. Mają przed sobą ścieżki zawodowe, które mogą ich zaprowadzić do pracy w szpitalach, przychodniach lub umożliwić otwarcie własnej praktyki dietetycznej.
Nazwa dyscypliny | Udział procentowy | Wiodąca |
---|---|---|
wkrótce | wkrótce | wkrótce |
Rok | Tura rekrutacji | Próg | Kandydaci | Limit przyjęć | Przyjęci |
---|---|---|---|---|---|
2021 | 1 | 54 | brak danych | brak danych | brak danych |
2022 | 1 | 42 | brak danych | brak danych | brak danych |
2023 | 1 | 58 | brak danych | brak danych | brak danych |
Uniwersytet Pomorski w Słupsku
Akademia Wychowania Fizycznego im. Eugeniusza Piaseckiego w Poznaniu
Gdański Uniwersytet Medyczny
Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II
Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
Kliknij i napisz do nas