Wydział
Wydział Inżynierii Produkcji i Energetyki
Stopień
inżynierskie
Język
pl
Czas trwania
7 sem
Klasyfikacja ISCED
wkrótce
Absolwent kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji jest przygotowany do realizacji zadań związanych z inżynierią produkcji rolno-spożywczej oraz przetwórstwa pozażywnościowego surowców biologicznych. Obejmuje to:
Absolwent posiada wiedzę inżynierską i menadżerską dotyczącą produkcji i przetwórstwa surowców biologicznych, zarówno żywnościowych, jak i nieżywnościowych. Zna podstawowe zagadnienia z:
Absolwent dysponuje wiedzą z zakresu techniki i technologii przetwórstwa, logistyki oraz zarządzania produkcją i usługami. Jest przygotowany do:
Dyplom ukończenia studiów inżynierskich potwierdza kompetencje i uprawnienia zawodowe w zakresie zarządzania i inżynierii produkcji. Absolwent posiada umiejętności obsługi specjalistycznego oprogramowania, np. AutoCad, Inventor, co umożliwia przystąpienie do egzaminów certyfikujących w firmie AutoDesk.
Absolwent jest przygotowany do pracy w małych, średnich i dużych przedsiębiorstwach z branży spożywczej i rolniczej, zarówno produkcyjnych, jak i usługowych. Może pracować na stanowiskach związanych z:
Posiadając wiedzę z zakresu inżynierii produkcji oraz nauk ekonomicznych i o zarządzaniu, absolwent jest przygotowany do pełnienia funkcji wymagających zarówno specjalistycznych kompetencji technicznych, jak i kompetencji miękkich, takich jak działanie w zespole, zarządzanie zasobami ludzkimi, organizowanie harmonogramów pracy. Jest również przygotowany do podjęcia studiów drugiego stopnia.
Nazwa dyscypliny | Udział procentowy | Wiodąca |
---|---|---|
wkrótce | wkrótce | wkrótce |
Rok | Tura rekrutacji | Próg | Kandydaci | Limit przyjęć | Przyjęci |
---|---|---|---|---|---|
2021 | 1 | 21.7 | brak danych | brak danych | brak danych |
2022 | 1 | 25.28 | brak danych | 90 | 88 |
2023 | 1 | 24.92 | brak danych | 75 | 67 |
Kliknij i napisz do nas