Wydział
Wydział Technologii Żywności
Stopień
inżynierskie
Język
pl
Czas trwania
7 sem
Klasyfikacja ISCED
wkrótce
Absolwent dysponuje rozległą wiedzą z zakresu żywienia człowieka zdrowego i chorego. Potrafi planować racjonalne żywienie różnych grup ludności, projektować oraz przygotowywać potrawy dla różnych diet, oceniać sposoby żywienia i stan odżywienia. Ponadto, posiada wiedzę na temat profilaktyki leczniczej, co pozwala mu organizować żywienie indywidualne i zbiorowe, dostosowane do wieku i stanu zdrowia, oraz prowadzić edukację żywieniową. Ma również wiedzę z zakresu jakości i bezpieczeństwa żywności.
Absolwent jest przygotowany do pracy w:
Absolwent jest przygotowany do podjęcia studiów drugiego stopnia oraz posiada nawyki ustawicznego dokształcania się.
Nazwa dyscypliny | Udział procentowy | Wiodąca |
---|---|---|
wkrótce | wkrótce | wkrótce |
Rok | Tura rekrutacji | Próg | Kandydaci | Limit przyjęć | Przyjęci |
---|---|---|---|---|---|
2021 | 1 | 49.7 | brak danych | brak danych | brak danych |
2022 | 1 | 53.16 | brak danych | 105 | 107 |
2023 | 1 | 49 | brak danych | 120 | 136 |
Uniwersytet Pomorski w Słupsku
Akademia Wychowania Fizycznego im. Eugeniusza Piaseckiego w Poznaniu
Gdański Uniwersytet Medyczny
Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II
Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
Kliknij i napisz do nas