Wydział
Wydział Nauk O Żywności i Biotechnologii
Stopień
inżynierskie
Język
pl
Czas trwania
7 sem
Klasyfikacja ISCED
wkrótce
Technologia żywności i żywienie człowieka to kierunek łączący wiedzę z zakresu chemii żywności, nauk technicznych, technologicznych, żywieniowych oraz ekonomicznych. Inżynier technologii żywności zajmuje się opracowywaniem i wdrażaniem technologii produkcji wysokiej jakości produktów żywnościowych oraz ich odpowiednim pakowaniem. Absolwent tego kierunku jest specjalistą w dziedzinie przetwarzania, utrwalania, przechowywania oraz kontroli jakości żywności.
Student ma możliwość wyboru jednego z bloków tematycznych dotyczących technologii żywności lub żywienia człowieka. Fakultatywny charakter studiów umożliwia rozwijanie indywidualnych zainteresowań.
Program studiów obejmuje takie przedmioty jak:
Zajęcia obejmują m.in.:
Studenci uczestniczą w licznych zajęciach w doskonale wyposażonych pracowniach oraz biorą udział w programach praktyk i staży zawodowych, zarówno krajowych, jak i zagranicznych, co przygotowuje ich do wejścia na rynek pracy.
Absolwent studiów inżynierskich kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka może znaleźć zatrudnienie m.in. w:
Nazwa dyscypliny | Udział procentowy | Wiodąca |
---|---|---|
wkrótce | wkrótce | wkrótce |
Rok | Tura rekrutacji | Próg | Kandydaci | Limit przyjęć | Przyjęci |
---|---|---|---|---|---|
2021 | 1 | 97 | brak danych | brak danych | brak danych |
2022 | 1 | 110.4 | brak danych | brak danych | brak danych |
2023 | 1 | 81.4 | brak danych | brak danych | brak danych |
Kliknij i napisz do nas